Autobild Suomi uutisoi 13. tammikuuta 2022, että manuaalivaihteiset autot ovat jäämässä historiaan maamme Audi-maahantuontiohjelmassa.

Tämä tietysti herättää audikuskien keskuudessa kuumia tunteita. Mitä mieltä sinä olet, onko kyseessä mahtava myyntivaltti vai onko vaarana, että tämä päätös on suoranainen floppi maassa, jossa on perinteisesti suosittu manuaalivaihteisia autoja?

Millaisen mielikuvan Audi-brändi herättää?

Audia pidetään tyypillisesti premium-luokan brändinä ja sen tunnusmerkkeihin kuuluvat laadukkuus sekä edistyksellisyys. Myös tekninen osaaminen on ominaisuus, joka yleensä liitetään Audin brändiin.

Asiakastyytyväisyys sekä merkin haluttavuus ovat Audille tärkeitä ja tavoiteltavia asioita, ja molemmat ovatkin olleet erittäin korkealla tasolla Audin kohdalla. Audikuskit ovat yleensä myös perin lojaaleja automerkkiään kohtaan, eikä Audia hevin vaihdeta johonkin toiseen automerkkiin.

Mistä uutisessa on kyse?

Audi aikoo tuoda Suomen markkinoille kolme uudenlaista varustelutasoa. Jokaisessa näistä valmiiksi varustelluista tasoista on tavallista runsaammin erilaisia vakiovarusteita. Samalla Audi alkaa suosia Suomen markkinoilla lähes täysin kevythybridimalleja polttomoottorimallistossaan.

Audi kertoo, että uudistus on toteutettu Suomen premium-asiakkaiden tarpeista ja toiveista käsin ja uuden malliston tavoitteena on helpottaa uuden auton valinta- ja ostoprosessia. Audi kertoo, että tulossa oleva malliston uudistus on eräs Suomen suurimmista.

Samalla Audin tiimissä uskotaan, että Audin voimakkaat arvot, edistyksellisyys sekä premiumiteetti tulevat uudistuksen myötä vahvistumaan entisestään. Jatkossa uusia Audeja aiotaan tuoda maahan ainoastaan automaattivaihteisina. Nähtäväksi jää, kuinka suomalaiset Audi-kuskit suhtautuvat tähän muutokseen – onko se sittenkin liian radikaali Suomen Audi-kuskeille?

Luvassa on hyviä uutisia myös ympäristötietoisille Audi-kuskeille, sillä jatkossa tarjolla on myös Audin täyssähköisiä automalleja, kuten Audi e-tron sekä Audi e-tron Sportback. Viimeksi mainittu täyssähköinen malli on erityisen edistyksellinen ja sporttinen ja siitä löytyy aimo annos laadukkaita, upeita yksityiskohtia vaativammankin Audi-kuskin makuun.

Uudet varustetasot

Uudet varustetasot tarjoavat kiinteitä vaihtoehtoja, joiden toivotaan helpottavat auton valintaa. Jatkossa autoilija voi valita Audinsa Progress-, Progress Plus- tai Progress S line -varustetasolla. Ensiksi mainittu edustaa niin sanottua perustasoa, jota voidaan kutsua myös hinta alkaen -tasoksi.

Toiseksi mainittu varustetaso on edellistä näyttävämmin, ekslusiivisemmin ja ylellisemmin varusteltu taso ja viimeiseksi mainittu varustelutaso, Progress S line, edustaa erityisen sporttista vaihtoehtoa.

Jokainen taso on varustettu aikaisempaa monipuolisemmilla vakiovarusteilla ja uusien vakiovarusteiden valinnassa on pyritty huomioimaan Audin asiakkaiden tarpeet ja toiveet.